Tietokoneen hankinta yrityksen käyttöön

 

Harkitsetko uuden tietokoneen hankkimista töihin? Alla on tietoa siitä, millaisia asioita kannattaa ottaa huomioon, jotta arkinen aherrus on mahdollisimman sujuvaa.

Työnteko sujuu, kun työkalut ovat kunnossa. Tämän vuoksi yrityskäyttöön hankittavassa koneessa ei tavallisesti kannata tyytyä halvimpaan malliin. Usein edullinen hinta käy käsi kädessä myös lyhyemmän käyttöiän sekä erinäisten ongelmien ja työtä häiritsevien katkosten kanssa.

 

Onko kone käyttövalmis vai ”käynnistysvalmis”

Jotta uuden tietokoneen kanssa pääsee töihin, pitää kaiken olla asennettu valmiiksi. Jos kone pyytää kirjautumaan monenlaisiin palveluihin, luomaan tunnuksia ja asentamaan lisälaitteita, työpäivä jos toinenkin tuhraantuu äkkiä. Ammattitaitoinen asiantuntija varmistaa, että kone on todella valmis käyttöön saman tien. Myös vanhan koneen tiedostot voidaan siirtää uudelle koneelle ennen sen käyttöönottoa.

 

Turvaa tiedostot varmuuskopioinnilla

Työkoneen tärkein sisältö ovat luonnollisesti työn tulokset – tiedostosi ja asiakkaidesi tiedostot. Tämän vuoksi työkoneen varmuuskopioinnista kannattaa pitää huolta. Helpoin tapa tähän on automatisoida varmuuskopioiden ottaminen etäpalvelimeen. Näin tiedostosi ovat tallessa mahdollisen laiterikon varalta.

 

Varmista käyttöjärjestelmän toimivuus

Käyttöjärjestelmän toimivuus on yleinen ongelma. Kun järjestelmä pettää, sekoaa myös työpäivä. Jos oma osaaminen ei riitä, kannattaa käyttöjärjestelmän valvonta antaa ammattilaisen tehtäväksi. Ennakoivalla valvonnalla ja korjaamisella voidaan välttää suuri määrä ongelmia. Samalla saat asiantuntijan avuksesi mahdollisia vikatilanteita silmällä pitäen.